Ugledala nešto čudno na stopalu bebe, a onda je počeo horor! Mučno čekanje dijagnoze trajalo dugo, a onda...
Beba, Foto: Profimedia

život im se zauvek promenio

Ugledala nešto čudno na stopalu bebe, a onda je počeo horor! Mučno čekanje dijagnoze trajalo dugo, a onda...

Kako je kvržica nastavila da raste u mesecima koji su usledili, Lejla je postala sve zabrinutij

Objavljeno:

Izbezumljena majka ostala je užasnuta nakon što su lekari pogrešno dijagnostikovali retki tumor njene ćerke kao nešto što je mnogo manje ozbiljno, zbog čega je porodica primorana da trpi mučno čekanje na konačnu dijagnozu.

U maju 2021. Lejla Evans iz Velsa odvela je svoju tada trogodišnju ćerku Nansi alis kod lekara nakon što je primetila malu kvržicu na nožnom prstu. Lekari su savetovali da je Nansina kvržica samo bradavica i uverili je da "nema razloga da brine".

Međutim, kako je kvržica nastavila da raste u mesecima koji su usledili, Lejla je postala sve zabrinutija, a u junu 2022, drugi lekar je porodici rekao da se čini da je to benigna cista, prenosi "Miror".

"Lekar nas je uputio kod specijaliste u bolnicu Bangor i rekao je da je u pitanju benigna cista i da nema razloga za brigu. Rekao je da mogu da je odstrane ili ostave i da će pratiti situaciju. Rekla sam im da bih više volela da se to izvadi i testira. Nisam imala pojma šta je to, samo je raslo i raslo", kaže Lejla.

Mlada Nansi je 2023. godine podvrgnuta operaciji uklanjanja tumora i nakon mučnog čekanja od šest nedelja, porodica je konačno dobila odgovor.

Lekari su devojčici dijagnostikovali fibromatozu dezmoidnog tipa (DF), retku vrstu srednjeg tumora mekog tkiva, koji je kategorisan negde između nekanceroznih i kanceroznih. DF nije po prirodi kancer i umesto toga vodi se kao sarkom, grupa retkih karcinoma koji se formiraju u kostima ili mekom tkivu.

Lejli se upalila lampica:

"Sve mi se vrtilo u glavi - šta ako moja ćerka ima rak? Volela bih da su me doktori saslušali. Bilo je strašno za celu porodicu. Ona je moja beba i tada je imala samo šest godina.

kada su dobili loše vesti, Lejla i njena porodica su se obratili organizaciji "Sarcoma UK" za preko potrebne informacije i podršku.

"Kada smo saznali dijagnozu, doktor nam je rekao da ako idemo na Gugl, obavezno koristimo veb lokaciju Sarcoma UK, tako smo i uradili. U roku od nedelju dana od dijagnoze dobili smo mnogo informacija od Sarcoma UK o tome šta je to i koji su sledeći koraci. Pomogli su nam da pratimo naše preglede i rekli nam šta možemo da uradimo kao porodica da joj pomognemo. Bili su stvarno dobri", dodaje Lejla.

I tako, motivisana Nansijevim putovanjem, odlučna porodica je 17. avgusta krenula na petočasovni uspon na planinu Snoudon, prikupivši više od 1.300 funti za organizaciju "Sarcoma UK".

"Nikada ranije nisam išla na Snoudon, pa ako sam htela to da uradim, moralo je da bude iz dobrog razloga, a šta može biti bolje od prikupljanja novca za Sarcoma UK? Bio je to prelep dan. Bilo je neverovatno. Sve o čemu sam razmišljala jeste da do radim na Nansi. Bili smo presrećni jer smo sakupilo oviliko novca. Moj cilj je bilo 500 funti", navela je Nensi.

Bonus video:

03:13

UBLAŽAVAMO SITUACIJU, ALI DETE RAZUME DA OVO NIJE OBIČAN VIRUS Pomozimo Viktoru kome je dijagnostikovan maligni tumor

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.